Facials

Maak hier je afspraak

Dry your tears

Glowing skin, is always in

Veel mensen halen een droge huid en een vochtarme huid door elkaar, toch is dit niet helemaal hetzelfde.

Het eenvoudigste verschil is dat een droge huid een tekort aan vet heeft, en een vochtarme huid een tekort aan vocht. Als je een vette huid hebt, kun je geen droge huid hebben. Je kunt wel een vette en een vochtarme huid hebben.

De droge huid
Bij een droge huid is de huidbarrière beschadigd, waardoor er vocht uit de huid kan ontsnappen en de huid kan uitdrogen. Deze beschadiging van de huidbarrière ontstaat door een tekort aan huidvetten. Dit tekort aan huidvetten, ook wel lipiden genoemd, kan verschillende oorzaken hebben. Soms is de huid van nature erg droog, of is de huidbarrière beschadigd. Het kan ook zo zijn dat de huid veel in aanraking komt met producten die huid uitdrogen zoals zeep. Zepen en reinigingsproducten (schoonmaakmiddelen) lossen lipiden op. 

Een droge huid herken je aan schilfertjes of ruwe plekjes. Een droge huid voelt vaak kwetsbaar en trekkerig aan. De huid ziet er wel wat voller uit, dan de vochtarme huid. Er zijn minder lijntjes zichtbaar dan bij een vochtarme huid. De huid voelt daarnaast nooit vet aan en glimt niet. Mensen met psoriasis hebben vaak last van een zeer droge huid.

Vochtarme of gedehydrateerde huid

Bij een vochtarme huid bevat de huid niet genoeg water. Het kan zijn dat dit tekort ontstaat omdat vocht uit de huid verdampt, je hebt dan een droge én vochtarme huid. Het kan ook zijn dat de huid niet goed vocht kan binden. Soms wordt er dan een hele vette huidverzorging gebruikt, maar dit zal niet helpen omdat er juist vocht nodig is. Tekort aan water kan dus veroorzaakt worden door tekort aan lipiden (water verdampt) maar ook door een tekort aan water in het lichaam of gebrek aan bestanddelen in de huid die vocht binden.

Een vochtarme huid herken je aan een huid die er “leeg” uitziet, de huid vertoont fijne lijntjes en rimpeltjes

Dry Your Tears

Dry Your Tears Facials

Voor zij die een droge huid hebben, hebben we gelaatsverzorgingen die 30 tot 60 minuten duren en €50,00 tot €160,00 kosten. Voor wie de gelaatsverzorging wat langer mag duren, hebben we gelaatsverzorgingen van 90 tot 120 minuten waarvan de prijzen variëren tussen de €100,00 en €180,00.

Exacte prijs en duur van de behandeling wordt voor we starten met de behandeling besproken.

Wist je dat 70% van je resultaat van je huidverzorgingsroutine thuis komt?

Het is heel belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te hebben. Geef je huid de nodige zorg en aandacht, je zal vanzelf merken hoe ze verandert. 1x per maand een professionele verzorging in ons salon geeft je huid een enorme boost. Om dit resultaat aan te houden EN te verbeteren is het aangeraden om je huid elke dag goed te verzorgen thuis.

Geen idee wat jouw huid nodig heeft of welke producten voor jou ideaal zijn? Laat u door ons adviseren bij jouw Meet & Treat Facial.

Contacteer ons of
maak nu je afspraak

Telefoon

+32 474 62 69 34

Adres

De Egdstraat 4a
3201 Langdorp

 

View Our Recent Work

OPENINGSUREN

Ma: 13u00 – 21u00
Di-Do: 9u00 – 21u00
Vrij: 9u00 – 17u30
Za: 10u00 – 16u00
Zo: Gesloten